Hapse Boys hervat competitie met nederlaag

Begin tweede helft beslissend in de wedstrijd
Voor Hapse Boys betekent de hervatting van de competitie na de winterstop een bezoek aan Berghem Sport dat haar thuiswedstrijden op kunstgras afwerkt. Berghem Sport staat op de 10e plek in de competitie met 2 wedstrijden meer gespeeld dan Hapse Boys dat op op de 11e plek bivakkeert. Vooraf dus een mooi affiche.
IMG 1215 1

Direct na het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter gaat Berghem Sport furieus van start op de aanval en dwingt Hapse Boys keeper Dirk Thijssen al meteen tot enkele reddingen. Wellicht is de gedachte van de gastheren om de tegenstander proberen te verrassen op het voor hen vertrouwde kunstgras. Dit heeft dan ook bijna resultaat als de ingreep op de bal van Job Kemperman in de 6e minuut mislukt en de Berghem-linksbuiten alleen op Dirk afgaat maar Dirk kan bij het schot de bal in de korte hoek verwerken tot hoekschop. Er zijn 10 minuten verstreken als Hapse Boys eindelijk uit haar verdedigende stellingen kan kruipen en de eerste mogelijkheid kan laten aantekenen: een hoge voorzet van Emiel Jans scheert rakelings over het hoofd van de inkomende Tom Meijer. Enkele minuten later is Berghem Sport andermaal gevaarlijk uit een voorzet vanaf rechts maar keeper Dirk Thijssen kan redding brengen op de goede kopbal van de spits van de gastheren. Even later is de keeper van Berghem Sport alert op het schot op doel uit een hoekschop.
IMG 1223

De beste kansen blijven echter voor de gastheren: op een tweetal inzetten uit een vrije trap en een hoekschop kan de Hapse goallie steeds zijn kunnen tonen en bij een derde mogelijkheid, een kopbal uit een hoekschop, brengt de lat redding. Na een half uur spelen vertoont het spelbeeld een meer gelijkwaardige strijd. Er komen kansen voor Hapse Boys, bijvoorbeeld een prima schietkans voor Brian Guntlisbergen, maar de Berghem Sport-goallie kan de bal klemvast uit de rechterbenedenhoek plukken. Toch komt de 1-0 letterlijk uit de lucht vallen: bij een vrije trap vanaf links in de 26e minuut wordt de bal in de Hapse doelmond gebracht en verdwijnt in de verwarring pardoes in het net achter keeper Dirk Thijssen, zonder dat iemand de bal nog aanraakt. Enkele momenten later kan Hapse Boys middels een prima aanval vanaf rechts de stand gelijktrekken ware het niet dat na de scherpe voorzet Tom Meijer net een fractie van een seconde te laat is om de bal in te kunnen tikken. Het is echter Berghem Sport dat de mogelijkheden wel benut: knullig balverlies op het linkermiddenveld betekent een mogelijkheid voor de rechterspits om een prima voorzet af te leveren op de inkomende spits die met een zuivere kopbal naar de tweede paal de Hapse keeper het nakijken geeft: 2-0. Nog voor rust heeft nu Tom Meijer de uitgelezen kans de aansluitingstreffer aan te tekenen: op een diepe steekpass van Nicky v.d. Wijst anticipeert Tom het beste, omspeelt handig de keeper maar ziet zijn te zachte inzet op de doellijn gekeerd door een verdediger. Maar het geeft de Hapse supporters hoop op een beter vervolg in de tweede helft.

Maar die tweede helft vangt aan met een dubbele deceptie: in de 46e minuut leidt een foutieve pass in de verdediging van de Boys meteen de 3-0 in: de rechtsbuiten onderschept de bal en passt de bal meteen op de Berghem-spits die knap afrondt in de rechterkruising, onhoudbaar voor de Hapse keeper: 3-0. Het argument van de Hapse Boys assistent-grensrechter die zijn vlag omhoogsteekt vanwege een vermeende buitenspelpositie, is na het conclaaf met de scheidsrechter blijkbaar niet sterk genoeg. En even later wordt het zelfs 4-0. De linkerspits gaat na een rush op de Hapse keeper af en ziet zijn schot gekeerd door Dirk Thijssen maar de afvallende bal wordt keihard tegen het Hapse net geknald.
Het duurt zeker 10 minuten voordat Hapse Boys zelf weer aan het voetballen komt en een eerste kans creëert via Tom Meijer, echter zonder resultaat. Het inbrengen van Stef Thijssen (voor Brian Guntlisbergen), koud terug uit Nieuw Zeeland, geeft echter een nieuw elan aan de wedstrijd. Stef gaat assisteren in de verdediging en voorstopper Job Kemperman gaat een positie naar voren. Eerst heeft Stef een sublieme reddingsactie: een (wederom) foutieve pass in de verdediging, precies in de voeten van de spits van de gastheren biedt deze laatste een niet te missen mogelijkheid ware het niet dat Stef met een miraculeuze sliding hem de bal ontneemt. De hogere druk op de Berghem-verdediging levert dan ook meteen de verdiende aansluitingstreffer op. Na goed doorgaan op links heeft Luuk Crommentuijn weliswaar 3 pogingen nodig voordat hij de bal in het net krijgt: 4-1.
IMG 1232
Het even later inbrengen van Wouter Thoonen en Daan Meijer voor Jaap Willems en Sjuul Roelofs ten spijt, het levert Hapse Boys niet meer het gewenste resultaat op. Hiertegenover hebben de gastheren in de slotfase zelfs nog diverse mogelijkheden de eindstand hoger te doen uitvallen maar de bal wordt diverse malen hoog over het vangnet geknald boven het Hapse doel, een feit wat een vaste ballenjongen voor de thuisploeg niet eens overbodig maakt!
Zo eindigt deze sportieve wedstrijd onder uitstekende leiding van de scheidsrechter in een terechte overwinning voor de gastheren.

Berghem Sport – Hapse Boys 4-1

Doelpunt: Luuk Crommentuijn

Dirk Thijssen, Niek Maas, Job Kemperman, Martijn Broeks, Juul Roelofs (Daan Meijer), Nicky v.d. Wijst, Brian Guntlisbergen (Stef Thijssen), Emiel Jans, Tom Meijer, Jaap Willems (Wouter Thoonen), Luuk Crommentuijn.

Mannen van de wedstrijd: Nicky v.d. Wijst, Emiel Jans, Dirk Thijssen

Amusementswaarde: 6-

logo