“Batman”-familie verhindert sloop!

Al meermalen is tijdens de vergaderingen van de Dorpsraad door de inwoners van Haps de vraag gesteld wanneer de leegstaande boerderij aan de Oeffeltseweg zal worden gesloopt. Het is namelijk niet bepaald een visitekaartje bij de entree van ons dorp.
Bij de plannen van industrieterrein Laarakker werd destijds door de toenmalige Gemeente Cuijk de mogelijkheid geboden om op die plaats een kleine “service-gelegenheid” (winkeltje en/of snackbar) te starten. Daar bleek echter geen belangstelling c.q. gegadigde voor te zijn en sindsdien wordt er niets op die locatie uitgevoerd.
Met als gevolg dat deze oude boerderij steeds verder aftakelt en vervalt. Hierdoor ontstaat er in deze rustige omgeving wel een paradijs voor muizen, ratten, spinnen en allerhande andere soorten insecten. En deze trekken dus weer hele vleermuisfamilies aan. En aangezien de vleermuis een beschermde diersoort is zal het de sloop van deze bouwval tot in lengte van jaren kunnen tegenhouden. Maar kan de Dorpsraad op verzoek van de inwoners van Haps hierbij niet de Joker inzetten?