Supersnel breedband voor hele Land van Cuijk?

23 April bijeenkomst in 't Hops' Kwartierke.

In Nederland worden in een hoog tempo breedbandnetwerken uitgerold. Ook worden bestaande netwerken opgewaardeerd zodat supersnel dataverkeer mogelijk is. Breedband heb je nodig om supersnel data te versturen via internet.

Die hoge snelheid is van belang als je bijvoorbeeld HD televisie wilt kijken. Of als je vanuit huis wilt werken op de server van jouw werkgever. Weer anderen 'streamen' video of beeldbellen (Skype, Facetime) veel met vrienden en familie.

De toepassingen die je via internet kunt gebruiken nemen ook snel toe. Daarnaast maken steeds meer mensen gebruik van internet. Kinderen van 5 jaar maken dagelijks gebruik van snel internet maar ook ouderen gebruiken het voor contact met bijvoorbeeld zorgprofessionals. Doordat het gebruik van internet zo enorm toeneemt is de vraag reƫel of de huidige telecomnetwerken (telefoonlijn (adsl), kabel, 3G, 4G) dit wel aan kan.

We willen graag van u weten hoe u het gebruik van internet ervaart. Waarschijnlijk gebruikt u, net als duizenden andere inwoners van het Land van Cuijk, dagelijks internet voor werk of gewoon omdat u het handig vindt. Bent u tevreden wat u heeft? Kijkt u ervan op dat niet elke inwoner of bedrijf vanzelfsprekend gebruik kan maken van snel internet? Zou u zich willen inzetten en ervoor zorgen dat ieder huishouden in het Land van Cuijk kan beschikken over snel internet? Allemaal vragen die voor de gemeenschap van belang zijn en die de uiteindelijke vraag zullen beantwoorden: Willen we gezamenlijk ervoor zorgen dat iedereen in het Land van Cuijk kan beschikken over supersnel internet?

Om hier meer inzicht te krijgen geven wij een presentatie over de plannen die voor 'Supersnel breedband in het hele Land van Cuijk' zijn gemaakt. We hopen in ieder geval per buurtschap een vertegenwoordiger te verwelkomen maar sowieso is iedereen welkom op Woensdag 23 april om 21.00 uur in cafe 't Hops kwartierke.