Nieuwsbrief Dorpsraad nr. 3 is uit.

Op de pagina van de Dorpsraad zijn alle nieuwsbrieven te lezen.

Oprichting Cuijks energie collectief CEC: 27 januari a.s. in Inspyrium

Aan de aspirant-leden van het Cuijks Energie Collectief (CEC) en aan de personen die belangstelling hebben in een Cuijks energie collectief

Beste dorpsgenoten,

Middels dit schrijven nodig ik u van harte uit voor de speciale bijeenkomst ter gelegenheid van het officieel van start gaan van het Cuijks Energie Collectief (CEC) op dinsdag 27 januari 2015 in het Ebben Inspyrium in Cuijk. De bijeenkomst is er in het bijzonder voor u bedoeld en is daarnaast toegankelijk voor alle andere belangstellenden uit Beers, Cuijk, Haps, Katwijk, Linden, St. Agatha, Vianen en directe omgeving. Als gastspreker hebben we Thijs de la Court, voormalig wethouder Duurzaamheid van de gemeente Lochem uitgenodigd. De bijeenkomst is gratis toegankelijk en duurt van 20:15 tot 22:00 uur, de zaal is open om 19:45 en sluit om 23:00 uur.

 

Het Cuijks Energie Collectief (CEC) zal als vereniging van inwoners en bedrijven van de gemeente Cuijk en directe omgeving de leden helpen bij het omlaag brengen van hun energierekening, bij het samen produceren van schone en duurzame energie en bij het verkleinen van hun afhankelijkheid van de grote energiemaatschappijen. Daarmee levert CEC ook een bijdrage aan een duurzame gemeente Cuijk.

De bijeenkomst van 27 januari a.s. wordt geopend door Toon Ebben, die een korte uitleg zal geven over de duurzame gedachten achter zijn pand aan de Beerseweg in Cuijk, dat hij beschikbaar stelde voor de bijeenkomst.

Daarna zal Henk Kiela, voorzitter van de stuurgroep van CEC, een korte toelichting geven op CEC en het nieuwe bestuur voorstellen. Henk Kiela zal dan het voorzitters-stokje overdragen aan de nieuwe voorzitter van CEC. De werkgroepen Productie en Besparing geven een presentatie ter afsluiting van het 'voorstellen van CEC'. De conceptstatuten kunt u vinden op de website van CEC.

Als gastspreker heeft het Cuijks Energie Collectief de heer Thijs de la Court uitgenodigd. De heer De la Court won in 2012 in zijn hoedanigheid van wethouder Duurzaamheid de duurzaamheidstrofee 'De Laatste Zalmsnip'. Hij kreeg de prijs toegekend omdat hij en met hem de gemeente Lochem, voorop liepen in het gebruik van duurzame energie en daarmee een lichtend voorbeeld waren voor andere gemeenten.

We nodigen u van harte uit om na de presentaties samen 'een borrel te drinken' op een goede toekomst van het Cuijks Energie Collectief.

Wij verwelkomen u graag op deze speciale bijeenkomst ter gelegenheid van het officieel van start gaan van het Cuijks Energie Collectief.

Namens de stuurgroep en de werkgroepen van het Cuijks Energie Collectief (CEC)
Henk Kiela, voorzitter van de stuurgroep van CEC

info@cuijksenergiecollectief.nl
www.cuijksenergiecollectief.nl