7-Klapper Hapse Boys tegen Olympia

Eclatante 1-7 overwinning op Olympia Boxmeer!
Hapse Boys, de afgelopen maanden danig gehandicapt door het feit dat de trainingsomstandigheden niet optimaal zijn en het feit dat het uitsluitend uitwedstrijden kan spelen heeft deze (tijdelijke) frustratie deze zondag geweldig van zich af kunnen spelen. Olympia Boxmeer was hiervan het slachtoffer. In een relatief eenzijdige wedstrijd was het Hapse Boys dat met een 7-1 overwinning eindelijk die schroom volledig verdiend van zich af kon wentelen!

 

Op deze zonnige zondagmiddag 28 oktober staat het duel Olympia'18 1 – Hapse Boys 1 op het programma. De Boxmeerse formatie draait op dit moment prima en staat tweede op de ranglijst. Het Hapse team is in deze beginfase van de competitie nog zoekende, zowel naar de juiste speelwijze, de broodnodige punten als naar het broodnodige fortuin. Trainer Paul Cuppen zendt het team deze zondag in een 4-4-2 opstelling de arena in en dit pakte wonderwel goed uit. De als altijd in grote getale aanwezige Hapse supporters konden deze middag genieten van een opmerkelijke revival van hun favoriete team. In de Boxmeerse formatie maakt Nicky v.d. Wijst ook deel uit maar hij kon vanwege een blessure niet aan de wedstrijd deelnemen.

Na een aftastende beginfase, waarbij Olympia de Hapse defensie al danig op de proef stelde, kwam de Hapse openingstreffer eigenlijk bijna letterlijk uit de lucht vallen. Een snelle uitval over links bracht de bal bij Tim Janssen, die een strakke voorzet afleverde op de vrijstaande Joost van de Groes, net buiten de zestien. Joost verlengde de bal perfekt over de keeper in het Boxmeerse doel: 0-1. Olympia weet met goed voetbal de druk op de Hapse defensie op te voeren. Deze houdt echter, deels door adequaat ingrijpen en deels met het nodige fortuin de rijen gesloten. Middels een snelle counter waarbij Thijs Kemperman in de diepte wordt aangespeeld en de achterlijn haalt draait hij vervolgens om zijn as en legt de bal terug op de inlopende Tim Janssen die de bal in de verre hoek voorbij de keeper plaatst: 0-2! Ook het derde doelpunt komt voort uit een snelle counter: rond de 35e minuut wordt Bram Cornelissen in de diepte aangespeeld. Hij omspeelt de keeper maar een verdediger loopt de ruimte voor het doel dicht. Bram legt breed op de inkomende Joost v.d. Groes die de bal voorbij een andere verdediger in het doel plaatst: 0-3! Net voor de thee maakt Olympia dan toch de aansluitingstreffer. Op een afstandsschot kan keeper Maikel Jans de bal wegboksen maar de bal belandt voor de voeten van de Olympia-spits die de bal voorbij Maikel in het doel knalt. 1-3.

Na de pauze komt Hapse Boys 2x goed weg. Bij een afstandsschot moet de lat boven Maikel Jans redding brengen voor de Boys. Even daarna laat de scheidsrechter na een strafschop te geven aan Olympia die wel terecht zou zijn na een overtreding van Twan Smets in de zestien. Even later komen Maikel en Twan in botsing na een onvriendelijk duwtje van de Olympia-spits. Gelukkig kunnen ze allebei door. Even later krijgt Olympia 2 corners en Jos Vloet moet een keer redding brengen op de doellijn nadat een schot via Maikel bijna voor de voeten van een tegenstander komt. Daarna krijgt Maikel de bal in de handen en gaat de storm even liggen. Wederom via een snelle counter weet Hapse Boys opnieuw te scoren en is de weerstand van Olympia gebroken. Maikel gooit de bal snel uit op links bij Joost v.d. Groes in de voeten na een afgeslagen aanval van Olympia. Joost tikt de bal door op Tim Janssen die links op het middenveld staat. Hij passt de bal op de in buitenspelpostitie staande Thijs Kemperman. Maar Thijs laat de bal slim lopen want hij weet zijn broer Job in zijn rug die de bal oppikt om deze vervolgens prachtig over de keeper te stiften. 1-4. Een ongekende luxe voor Hapse Boys. En Vrouwe Fortuna is deze keer Hapse Boys helemaal goed gezind als Joost de bal op rechts ontvangt, naar binnen dreigt te komen maar slim afspeelt op de vrijstaande Job Kemperman die de bal via een Boxmeerse verdediger binnentikt. 1-5. Topscorer Thijs Kemperman pikt tenslotte ook zijn doelpuntjes mee. In een 1 tegen 1-situatie weet Thijs de keeper te omspelen en simpel te scoren. 1-6. In de slotfase benut Thijs nog een penalty rechts in de benedenhoek nadat hij zelf is neergelegd in het strafschopgebied. 1-7. Daarna maakt Bas Loonen nog zijn debuut in het Eerste Elftal. Hij lost Thijs Kemperman af in de aanval om de laatste minuten vol te maken.

Hiermee is de eerste overwinning in dit seizoen voor Hapse Boys 1 een feit. Met deze (forse) steun in de rug kan het team eindelijk weer eens met goede moed naar boven kijken.

Olympia'18 – Hapse Boys 1 1 – 7

Doelpunten: Joost v.d. Groes 2x, Job Kemperman 2x, Thijs Kemperman 2x, Tim Janssen 1x

Mannen van de wedstrijd: Tim Janssen, Jos Vloet

Amusementswaarde: 8,5

logo