Verslag Hapse Boys - Stormvogels

Stormvogels wint verdiend van gehandicapt Hapse Boys
Eindelijk was het dan zover: op zondagmiddag 18 november 2012 speelde Hapse Boys haar eerste echte thuiswedstrijd van het seizoen op het eigen sportpark de Berkte. Vanwege de nieuwbouw van haar accommodatie kon het de thuiswedstrijden uitsluitend bij de tegenstanders afwerken. Op zondag 25 november a.s. zal deze officieel worden geopend.

 

Hapse Boys is deze middag wel danig gehandicapt door het ontbreken van de basisspelers Thijs Kemperman (geschorst) en Ruud Weerts en Job Kemperman (geblesseerd). Hapse Boys komt energiek uit de startblokken en is in de 4e minuut gevaarlijk na een knappe steekpass van Bram Cornelissen op Sjef Boekestein maar de Stormvogel-verdediger kan het schot nipt tot hoekschop verwerken. Na een aftastend begin krijgt Stormvogels in de 10e minuut de eerste uitgelezen gelegenheid na een knappe aanval vanaf rechts te scoren maar keeper Maikel Jans weet de inzet knap te pareren. In de meteen daarop ingezette uitbraak van Hapse Boys vanaf links weet Joost v.d. Groes de bal hoog bij de tweede paal te brengen maar de inlopende Emiel Jans kan de bal niet de juiste richting meegeven en schiet naast. In de 15e minuut geeft Jos Vloet volledig onnodig een hoekschop weg door de bal verkeerd te raken. Uit de snel genomen corner valt de bal in het doelgebied en via een ongelukkige kluts valt de bal via de binnenkant van de paal in het Hapse doel 0-1.

Bram Cornelissen heeft in de 20e minuut een uitgelezen kans deze ongelukkige achterstand gelijk te trekken door goed door te gaan op een te korte terugspeelbal in de Stormvogel-verdediging. Maar de uitstekende keeper van de gasten weet Bram knap naar de rechterbuitenkant van het strafschopgebied te dringen waardoor de hoek te moeilijk wordt tot scoren. In de 22e minuut opnieuw een onoplettendheid in de Hapse Boys verdediging: op een vanaf rechts genomen vrije trap reageert de Hapse verdediging in het geheel niet en met denkt dat de bal voorlangs zal gaan ware het niet dat een Stormvogel de bal attent in het doel kopt 0-2. Een wel heel makkelijk toegestaan tegendoelpunt! Opvallend is dat Hapse Boys erg veel achteruit voetbalt waarna de bal in de voeten van keeper Maikel Jans belandt die dan als enige optie een lange bal heeft wat dan weer balverlies tot gevolg heeft. Van gerichte opbouw is in deze wedstrijd nauwelijks sprake waarbij het gemis van Ruud Weerts en Thijs Kemperman wel pijnlijk duidelijk wordt. Hapse Boys kan slechts enkele plaagstootjes uitdelen voor rust, (Emiel Jans dwingt de keeper tot een uitstekende redding op zijn schot en een afstandsschot van Bram Cornelissen heeft te weinig vaart om gevaarlijk te kunnen zijn) maar de Stormvogels zijn verder niet afdoende in verlegenheid te brengen. Na 35 minuten moet Bram Cornelissen vanwege een blessure het veld verlaten (Robin Thoonen is zijn vervanger). In de 42 minuut geeft Jason Cornelis het derde kadootje aan de tegenstander. De linksback schuift de bal precies in de voeten van de tegenstander die met dit buitenkansje wel raad weet en de bal op de vrijstaande spits legt die wederom efficiënt afrondt: 0-3.

In de tweede helft heeft Stormvogels het initiatief en speelt de bal voortdurend achterin rond en het Hapse middenveld en aanval stelt hier te weinig tegenover. Er wordt onvoldoende druk gezet en wanneer er al balbezit is wordt daar bijzonder slordig mee omgegaan. Uit de spaarzame voorzetten voor het doel van de gasten weet de keeper van Stormvogels zich heer en meester. Stormvogels leunt achterover en koestert het balbezit om vervolgens spaarzaam toch nog de aanval te zoeken. En na een half uur lukte dat als een lange bal vanaf rechts precies in de loop van de spits van de gasten wordt aangespeeld die beheerst afrondt (0-4) en daarmee de wedstrijd definitief in het slot gooit. Joost v.d. Groes is in deze wedstrijd kort aan banden gelegd door de verdedigers van de gasten, waaraan hij zich maar niet kon onttrekken. En als er al een kansje was dan lag de Stormvogel-goallie steeds goed in de weg. Hapse Boys kon deze zondagmiddag onvoldoende vuist maken en als dan ook nog enkele Sinterklaas-kadootjes worden weggegeven aan de tegenstander dan is een nederlaag natuurlijk onvermijdelijk.

Hapse Boys – Stormvogels 0-4

Maikel Jans, Martijn Peeters Weem (Rob Janssen), Jos Vloet, Kelly van Mil, Jason Cornelis (Stijn Nabuurs), Tim Janssen, Mark Lomme, Emiel Jans, Sjef Boekestein, Joost v.d. Groes en Bram Cornelissen (Robin Thoonen)

Man van de wedstrijd: Jos Vloet

Amusementswaarde: 5