Verslag Hapse Boys - SES

Puntendeling Hapse Boys in derby tegen SES.

Na de zwaarbevochten overwinning op Montagnards op afgelopen Paaszaterdag (1-0) was er voor Hapse Boys alles aan gelegen om van dit Paasweekend een superweekend te maken als er tenminste een overwinning gepakt kan worden op de (door de media geplaagde!) bezoekers SES uit Langenboom. Een (voorlopig) afscheid van de onderste plaatsen op de ranglijst was dan ook de inzet van deze wedstrijd voor de Groenzwarten.

 

Op deze Tweede Paasdag 1 april 2013 startte Hapse Boys veelbelovend want in de 4e minuut wordt spits Thijs Kemperman perfect weggestuurd maar vrij voor de SES-goallie heeft Thijs teveel bedenktijd nodig waardoor de SES-verdedigers hem alsnog de bal kunnen ontfutselen en daarmee hem een 100% scoringskans ontnemend. Hapse Boys startte in de openingsfase dan ook furieus en de Groen-Zwarte intenties waren duidelijk: snel een voorsprong nemen en op basis daarvan de wedstrijd trachten te controleren. En na 10 minuten was het dan toch raak voor de Boys: een voorzet vanaf links van Jason Cornelis wordt door Thijs Kemperman slim breed gelegd op de inkomende Joost van de Groes die met links diagonaal in de rechterbenedenhoek de SES-goallie verschalkt: 1-0. Een mooie voorsprong die echter maar enkele minuten stand houdt! Bij een eerstvolgende aanvallende actie over rechts wordt de SES-rechtsbuiten net binnen de zestien onderuit gehaald door een fractie te laat ingezette sliding van Mark Lomme op de bal: een gele kaart is daarom zijn deel maar erger: een strafschop tegen! Het geluk lacht Hapse Boys echter toe want de overigens goed genomen penalty naar de linkerhoek wordt knap gepareerd door keeper Dirk Thijssen. Maar enkele minuten later geeft de Hapse verdediging door te laconiek ingrijpen de voorsprong uit handen. Laatste man Bram Cornelissen heeft te veel tijd nodig de bal te controleren en daardoor de SES-spits de gelegenheid biedend snoeihard in de korte hoek Dirk Thijssen alsnog te verschalken! (1-1).

Foto: Joost van de Groes ziet zijn inzet voorlangs gaan!

Onbegrijpelijk is het vervolgens dat Hapse Boys diverse keren volhardt in het gevaarlijk terugspelen van de bal op de eigen keeper Dirk Thijssen die daardoor meerdere malen gevaarlijk in verlegenheid wordt gebracht. Bij één van die acties raakt Dirk zelfs geblesseerd maar hij kan gelukkig toch verder. Op dit hobbelige speelveld is dat toch echt "not done"! Na een half uur spelen wordt Joost v.d. Groes op het middenveld aangespeeld en hij geeft een diepe pass op de doorsprintende Thijs Kemperman op rechts. Thijs bereikt in het strafschopgebied de achterlijn en geeft een harde voorzet die door de SES-verdediger in het dak van het eigen doel geknald wordt (2-1): een doelpunt die voor 95% op het conto van Thijs mag worden bijgeschreven. Toch zal de rust niet gehaald worden met een voorsprong! Integendeel: een 2-3 ruststand zal in de regio-kantines worden omgeroepen, geheel en al te wijten aan bijzonder knullig verdedigen van de achterhoede van de Boys! De 2-2 ontstaat door een misverstand tussen keeper Dirk Thijsen en rechtsback Martijn Peeters Weem waardoor de SES-spits simpel de bal kan veroveren en hard in het lege doel kan afronden. De 2-3 doet nog meer pijn: na een afgeslagen aanval van SES wil laatste man Bram Cornelissen de bal over de achterlijn laten lopen maar de SES-spits weet de bal met veel inzet alsnog te heroveren en bijzonder knap in de rechterbovenhoek te knallen, onhoudbaar voor keeper Thijssen! (2-3).

De tweede helft speelt zich met name af op het gebied tussen de beide strafschopgebieden. Veel acties voor het doel doen zich niet voor. Er is weliswaar veel werklust aan beide zijden zonder echter van goed voetbal te kunnen spreken! In de 20e minuut heeft Mark Lomme een goede schietkans maar de bal vliegt 2 meter langs het doel. Hapse Boys trainer Cuppen voert een tactische wissel door en vervangt Stijn Nabuurs voor Niek Maas waardoor laatste man Bram Cornelissen een extra spitspositie in gaat nemen om op zoek te gaan naar de gelijkmaker. En in de slotfase is er uiteindelijk toch loon naar werken voor de Boys. Een toegekende vrije trap vanaf links wordt door Mark Lomme op het hoofd gelegd van Thijs Kemperman die daarmee de SES-keeper kan verschalken. (3-3).

foto: Thijs Kemperman (nr. 11) heeft de bal over de SES-keeper (niet zichtbaar) gekopt en de bal caramboleert in het doel!

Hapse Boys gooit er in de laatste minuten nog veel strijdlust tegenaan maar verder dan een gevaarlijke kopbal van Thijs Kemperman net over de deklat levert dit niet meer op! Hiermee eindigt deze enerverende, stevige maar sportieve derby in een uiteindelijk terechte puntendeling.

Hapse Boys 1 – SES 1 3-3
Doelpunten: Joost v.d. Groes, Thijs Kemperman 2x

Dirk Thijssen, Martijn Peeters Weem, Bram Cornelissen, Mark Lomme, Jason Cornelis, Ruud Weerts, Twan Smets, Stijn Nabuurs (Niek Maas), Thijs Kemperman, Joost v.d. Groes, Tim Janssen. Reservespelers: Job Hurkens, Sander Janssen, Maykel Jans.

Gele kaarten: Mark Lomme en Stijn Nabuurs (Hapse Boys)

Mannen van de wedstrijd: Dirk Thijssen, Thijs Kemperman

Amusementswaarde: 7,5

logo