Koploper kan supporters niet verwennen!

Hapse Boys hervat competitie met nipte overwinning.
Op deze zonnige zondagmiddag 5 februari 2017 staat de derby met HBV in Beers op het programma. Hapse Boys beschikt over een volledig fitte selectie dus het is aan trainer Johan Vullings de lastige taak een keuze te maken bij zijn opstelling. Hij houdt o.a. Ruud Weerts en Luuk Crommentuijn op de bank.
IMG 0351

In de 5e minuut is sprake van het eerste gevaar van Hapse zijde: Thijs Kemperman heeft een goede pass in huis op Tom Meijer maar zijn inzet verdwijnt simpel en te zacht in de handen van de HBV-goallie. Even later is een doelpoging van afstand van Nicky v.d. Wijst eveneens simpel te pareren. Hapse Boys bouwt weliswaar een veldoverwicht op maar men is onnauwkeurig in de eindpassing. Voortdurend worden kansrijke mogelijkheden op deze wijze teniet gedaan. Dit geeft ook HBV mogelijkheden om speldenprikken uit te delen aan de Hapse verdediging. Na een bijzonder rommelige fase in de wedstrijd die zich voornamelijk op het middenveld afspeelt kan HBV zich enkele malen gevaarlijk voor het Hapse doelgebied melden. Nadat in de 25e minuut de bal na een schot hoog over het doel van keeper Dirk Thijssen is verdwenen moet Dirk enkele minuten later wel handelend optreden: een vlammend schot van de HBV-aanvaller vanaf de rand van de zestien kan door de Hapse sluitpost klemvast genomen worden. In de 35e minuut lost Thijs Kemperman eveneens een hard schot op de HBV-goallie die de bal knap tot hoekschop kan verwerken. Tim Janssen brengt de bal bij deze hoekschop hoog voor het HBV-doel waar de langste speler van Hapse Boys, Stef Thijssen, boven iedereen uittorend en binnenkopt. 0-1. Een op dat moment verdiende voorsprong.
IMG 0352
foto: Stef kopt de 0-1 binnen.

In de slotfase van de eerste helft krijgen beide teams nog een goede mogelijkheid. Onverwacht balverlies van Nicky v.d. Wijst op het middenveld brengt de rechtsbuiten van HBV in kansrijke scoringspositie in de zestien maar Jason Cornelis kan hem tijdig correct afstoppen. De overigens goedleidende scheidsrechter Slaats deelt hierbij onnodig een gele kaart uit aan de HBV-aanvaller vanwege een vermeende “Schwalbe”. En kort voor rust lost Joost v.d. Groes een knap schot waarbij de bal rakelings langs de linkerkruising van het HBV-doel vliegt.

Was in de eerste helft nog sprake van een licht veldoverwicht van de Boys uit Haps, in de tweede helft zakt het spel van de koploper naar een bedenkelijk peil. Vele passes eindigen pardoes in de voeten van de tegenstander en van goed gestructureerde aanvallen is nauwelijks nog sprake. Een van de weinige hoogtepunten in de tweede helft is een goede pass van Joost v.d. Groes op Thijs Kemperman maar diens uithaal kan door de HBV-goallie tot hoekschop verwerkt worden. HBV put hier moed uit en voelt dat er meer te halen valt. De kansjes voor de gastheren stapelen zich weliswaar op zonder echt tot doelgevaar te kunnen zorgen. De verdediging van de Boys is vandaag het sterkste onderdeel van het team. Met name Job Kemperman en Stef Thijssen staan sterk te spelen in de defensie evenals Jason Cornelis. Jason is echter in de opbouw vandaag niet in beste doen want zijn passing laat hem deze middag danig in de steek. De door trainer Johan Vullings fris ingebrachte reservespelers (Luuk Crommentuijn voor Brian Guntlisbergen en Sjuul Roelofs voor Joost v.d. Groes) kunnen het spelpeil helaas ook niet omhoog brengen. Twee vermeldenswaardige momenten zijn in de slotfase nog op te tekenen: de HBV-spits wordt in de 81 minuut middels een splijtende pass vrij voor de Hapse goallie gezet waarna hij scoort echter de assistent-grensrechter Mario Selten heeft een buitenspelsituatie herkend. Enkele minuten later wordt een veelbelovende voorzet vanaf rechts van Thijs Kemperman op de inkomende Tom Meijer eveneens teruggevlagd vanwege vermeend buitenspel!
Resumerend behaalt Hapse Boys een nuttige overwinning op buurman HBV in deze, overigens sportieve, wedstrijd maar het was, met name in de tweede helft, verre van oogstrelend.

HBV – Hapse Boys 0-1
Doelpunt: Stef Thijssen

Dirk Thijssen, Jason Cornelis, Job Kemperman, Niek Maas, Stef Thijssen, Tim Janssen, Nicky v.d. Wijst, Tom Meijer, Brian Guntlisbergen (Luuk Crommentuijn), Joost v.d. Groes (Sjuul Roelofs), Thijs Kemperman,

Mannen van de wedstrijd: Job Kemperman, Tim Janssen, Stef Thijssen

Amusementswaarde: 6

Bron: Boys Talk, clubblad van Hapse Boys

logo