15 maart: Tweede Kamer verkiezingen: hoe stemt Haps?

Stembureau Haps: sporthal de Stappert
Op 15 maart 2017 heeft Haps gestemd voor de Tweede Kamer verkiezingen. Op de 2 stembureaus in De Stappert werden in totaal 2.007 stemmers begroet die hun stem uitbrachten. Het totaal aantal stemgerechtigden in Haps is 2.296 dus het opkomstpercentage was 87,4%.
Conclusie: In Haps is de grootste partij de VVD, gevolgd door SP (Roemer regio), CDA, PVV, D66 en Groen Links.2e Kamer001

Anekdotes vanuit het stembureau Haps:
Een stemmer identificeerde zich met de bankpas i.p.v. het identiteitsbewijs!
Verder hadden enkelen geen ID-bewijs bij zich. Dit resulteerde in een retourtje naar huis terug. Verder kwam een persoon aanzetten met zijn Gemeentelijke aanslag van de OZB als stembiljet! Helaas dus.
Een oud dametje vond dat Rutte altijd zo lief tegen haar lachte op TV en dat ze daarom op hem gestemd had.

Service vanuit het Hapse Stembureau:
De partner van een stemmer had het stembiljet abusievelijk thuis verscheurd en in de prullenbak gegooid. De stemmer kwam met de snippers op het stembureau en met vereende krachten en hulp van leden van het Hapse stembureau werd het stembiljet weer aan elkaar geplakt.
Een andere stemmer vond buiten het stembureau de stempas van een plaatsgenoot op de grond liggen. Hij bracht dit naar het stembureau en een lid van dit stembureau bracht dit verloren stembiljet naar de eigenaar thuis waarna hij toch alsnog kon gaan stemmen.

Negatief puntje:
Op een van de twee stembureaus waren geen Hapsenaren vertegenwoordigd achter de desk aanwezig wat sommige stemmers niet beviel en zich verontwaardigd bij het andere bureau gingen melden!  

IMG 0446

logo