Grandstand Haps!

Wordt het feest of eindigt het Paasweekend in mineur?
Dit weekend kunnen er diverse beslissingen vallen, in zowel de volleybalcompetitie als de voetbalcompetitie.

De HaVoC Dames 1 dienen in hun strijd om lijfsbehoud in haar klasse te winnen van streekgenoot Activia uit Sint Anthonis.
Voor voetbalvereniging Hapse Boys staan weer andere heuglijke feiten te gebeuren. Zowel Hapse Boys 1 als Hapse Boys 2 staan aan kop in hun klasse. Voor beide teams lonkt al in het komende paasweekeinde het kampioenschap.
In de standaardklasse 4H worden 24 wedstrijden gespeeld. Hapse Boys 1 staat na 19 wedstrijden op 48 punten. Nummer 2 Festilent 1 op 39 punten en nummer 3 Herpinia 1 op 35 punten.
Op Paaszaterdag wordt de wedstrijd SDDL 1 – Festilent 1 gespeeld:
- als Festilent 1 daar punten in verliest, komt die ploeg op 40 punten (gelijkspel) of blijft op 39 punten en wordt Hapse Boys 1 bij winst in de direct confrontatie met Festilent 1 op Paasmaandag kampioen (bij gelijk spel of verlies nog geen kampioenschap);
- als Festilent 1 van SDDL 1 wint, is het behalen van het kampioenschap door Hapse Boys 1 Paasmaandag nog niet mogelijk.
In de reserveklasse 3G gaat de competitie over 20 wedstrijden. Hapse Boys 2 staat na 16 wedstrijden op 37 punten. Nummer 2 Volkel 3 staat op 35 uit 18 en nummer 3 Olympia ’18 2 op 33 uit 17.
Hapse Boys 2 speelt op Paaszaterdag in Mill tegen Juliana Mill 2 en op Paasmaandag thuis tegen FC Uden 2. Aangezien Volkel 3 niet in actie komt, is alleen een dubbele overwinning in het paasweekeinde voor Hapse Boys 2 voldoende om het kampioenschap binnen te halen. Bij winst en gelijk spel komt het verschil in punten met Volkel 3 maximaal op slechts 6 en dat betekent dat de ploegen in de resterende 2 wedstrijden nog teminste in punten gelijk kunnen komen. In dat geval moet een beslissingswedstrijd bepalen welke ploeg kampioen wordt. In dat geval zit uiteraard nummer 3 Olympia ’18 2 ook nog op het vinkentouw.