10 en 11 juni: Gezellig uitje naar de Land van Cuijkse Paardendagen

Toegang is gratis!
Op zaterdag 10 en zondag 11 juni zijn de jaarlijkse Land van Cuijkse Paardendagen in Haps. Twee dagen met wedstrijden en shows voor de paardenliefhebbers maar ook activiteiten en shows voor het hele gezin. De toegang is gratis.
Een uniek gebeuren in Brabant, Limburg en Gelderland is de powerhorsecompetitie: met trekpaarden van minimaal 650 kilogram wedstrijden rijden en proeven uitvoeren.
Jan Schennink 002

Met die grote paarden gaan ze ‘kegeltjes rijden’; de kunst is om de kegels niet te raken zodat de tennisballen die daarop liggen niet vallen. Dat vraagt om behendigheid met de grote paarden. Ruim 50 teams uit België, Duitsland en Nederland strijden in aangespannen dressuur, afstandsritten, vaardigheid en spiegelparcour. Ook Friezen, Hackneys en Shetlanders nemen deel aan de aangespannen wedstrijden. Hackneys zijn kleinere tuigpaarden met actieve bewegingen. De paarden worden beoordeeld op de manier van lopen. Op zondag is een ponyrace met Shetlanders. Mooi om die kleine pony’s te zien racen. Alle programma’s worden afgewisseld met spectaculaire shows. In de feesttent is een hobbyshow en een kinderhoek met schminken, spellen en een speelhoek met springkussen. Schapenscheerders laten zien hoe schapen verlost worden van hun dikke wollen vacht. Kortom een dag voor jong en oud.
Op zondag, om 16 uur, is de grote slotshow met authentieke rijtuigen. Terug in de tijd; zowel de rijtuigen als de verklede berijders. Dit jaar komen een aantal niet eerder vertoonde rijtuigen die zeker de moeite waard zijn. Kom genieten van de talloze activiteiten en shows voor jong en oud op het evenemententerrein aan de Cuijkseweg in Haps. Voor meer informatie kijk op www.fokpaardendaghaps.nl. De Land van Cuijkse paardendagen vinden dit jaar plaats voor de 74e keer. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jan Schennink, tel 0485 – 317960.
Jan Schennink 006

logo