Teleurstellende topper eindigt in puntendeling!

Vrije trap Emiel Jans hoogtepunt van de wedstrijd!
Zondagmiddag 14 oktober, met de zon hoog aan de hemel, een temperatuur van dik 25 graden met een stevige bries: ideale omstandigheden om de topper in deze 4e klasse poule H tussen Hapse Boys en Estria te aanschouwen.

IMG 1662
Helaas kunnen beide teams het hoge verwachtingspatroon van de talrijk toegestroomde toeschouwers niet waarmaken. Zowel Hapse Boys als de gasten uit Esteren hebben hun eerste 3 wedstrijden gewonnen waardoor deze ontmoeting als een “topper” kan worden geclassificeerd. De thuisploeg kan helaas vanwege blessures van enkele basisspelers niet in haar sterkste opstelling starten.
De wedstrijd is nauwelijks van start gegaan of Estria komt fortuinlijk op 0-1: een schot vanaf de zestienmeterlijn wordt door een verdedigend been van richting veranderd onhoudbaar voor keeper Dirk Thijssen: 0-1. Estria verstopt zich niet in verdedigen maar zoekt brutaal de aanval, hierbij gesteund door het windvoordeel. De verdediging van Hapse Boys kan echter stand houden, al wordt een verdedigende kopbal van Daan Meijer bijna gepromoveerd tot een prachtig eigendoelpunt maar de bal vliegt rakelings boven de kruising van paal en lat tot hoekschop! Na een dik kwartier is het Rens Thijssen die bijna de gelijkmaker scoort maar zijn inzet vanaf rechts vliegt rakelings voorlangs het Estria-doel. De Boys komen echter beter in de wedstrijd en in de 21e minuut kan Job Kemperman uit een hoekschop vanaf rechts de bal sneaky in de korte hoek van de Estria-goallie plaatsen: 1-1. Spits Joost v.d. Groes bezorgt de verdediging van de gasten de nodige zorgen: een schot van Joost net over de deklat en enkele slimme combinaties hadden een beter lot verdiend. Toch staat Joost aan de basis van de 2-1 voorsprong voor de Boys: hij wordt in de 30e minuut net buiten de zestien onreglementair onderuit gehaald en verdient daarmee een vrije trap voor de Boys. Uit deze vrije trap wordt de bal knap door Emiel Jans in de linkerkruising geknald: een wonderschoon doelpunt! 2-1. Lang kunnen de Groen-Zwarten echter niet genieten van deze voorsprong want Estria komt na 5 minuten met een effectief antwoord: na een voorzet vanaf links wordt de bal soeverein snoeihard volley genomen door de Estria spits, onhoudbaar voor keeper Dirk Thijssen. Eveneens een mooi doelpunt! 2-2.

Na de thee probeert Hapse Boys het windvoordeel in haar voordeel uit te buiten. In de 11e minuut is Joost v.d. Groes dichtbij een doelpunt maar zijn kopbal mist onvoldoende richting. Even later krijgt Jaap Willems een megakans maar oog in oog met de Estria-keeper knalt hij de bal tegen de laatste aan. En naarmate de wedstrijd vordert kan de Estria-doelman uitgroeien tot de man of de match voor de gasten! Hij blijft de diverse knappe en felle inzetten van de Hapse voorwaartsen steeds de baas, met name uit de vele hoekschoppen die de gastheren te nemen krijgen.

IMG 1665

De verdediging van Hapse Boys heeft in deze tweede helft weinig te duchten van de Estria-aanval maar met name door onzorgvuldige passing komen de gasten toch sporadisch gevaarlijk dichtbij het Hapse Boys-doel. Het spelbeeld is echter niet verheffend: vele lange ballen waarbij het middenveld van de Boys wordt overgeslagen waardoor van een efficiënte spelopbouw geen sprake kan zijn. Over het geheel genomen kan gesteld worden dat deze “topper” teleurstellend eindigt in een gelijkspel. Man of the Match is scheidsrechter Coen van Straaten die een foutloze wedstrijd fluit deze middag.

Hapse Boys – Estria 2-2

Doelpunten: Job Kemperman, Emiel Jans

Dirk Thijssen, Daan Meijer (Sjuul Roelofs), Niek Maas, Nicky van der Wijst, Emiel Jans, Brian Guntlisbergen (Lucas Meijer), Joost van de Groes, Jaap Willems (Wouter Peeters Weem), Job Kemperman, Rens Thijssen, Stef Thijssen,

Mannen van de wedstrijd: Joost v.d. Groes, Job Kemperman, Nicky v.d. Wijst, Dirk Thijssen

Amusementswaarde: 6,5