HaVoc Dames 1 tonen veerkracht!

HaVoc Dames 1 winnen met 3-2!

Op zaterdagmiddag 23 november 2013 stond de wedstrijd tegen Roosendaal op het programma. De laatste van ons topprogramma. De eerste en tweede set kwamen redelijk overeen. Roosendaal had een goede servicedruk en kon het spel mooi spreiden. Ook konden ze veel gebruik maken van de omloopballen waar wij nog wat moeite mee hadden. Dit alles was hetgene wat wij deze sets hebben gemist.

 

We hadden een te lage servicedruk met teveel fouten. Doordat zij een goede service hadden kwam de pass niet zoals we wilden waardoor Cassie het spel niet kon spreiden. Het spelletje werd te voorspelbaar waardoor Roosendaal de blokkering goed dicht kon lopen en wij het dus erg lastig kregen. Ook waren we niet zo enthousiast als in andere wedstrijden. Daar stond het zelfs in de wedstrijdverslagen van de tegenstander maar daar was in deze sets niets van terug te zien. 24-26 & 23-25. In de derde set wisten we dat we alles moesten geven om deze wedstrijd nog te kunnen kantelen. We waren enthousiaster en feller. Dit resulteerde in een betere service, minder fouten en een betere pass. Hierdoor kon de spelverdeling het blok weer uit elkaar trekken wat resulteerde in mooie en harde aanvallen. We haalden deze set binnen met 25-19.

Het gaf ons vertrouwen dat we de vorige set hadden gewonnen en hadden dus ook met elkaar afgesproken om net zo hard te blijven werk als dat we doen. Dit deden we dan ook. Het spel kwam redelijk overeen met de derde set. Hard werken voor iedere bal, mooie verdedigingen en lekkere aanvallen. We werden nog een beetje geholpen door de fouten van Roosendaal waar wij mooi van konden profiteren. 25-20. De laatste set gingen we nou ook niet meer afgeven. We hadden niet voor niets zo hard gewerkt en de wedstrijd gekanteld. In het begin startten we weer sterk en bouwden meteen een mooie voorsprong van 4 punten. Door een aantal mooie blokballen op de omloop van Inge lieten we zien dat we echt wel wat met die omloopjes kunnen. Aan het einde lieten we Roosendaal nog wel erg dichtbij komen door wat eigen foutjes maar gelukkig trokken wij uiteindelijk aan het langste eind. 15-13.

Volgende week hebben wij een weekje vrij. Dit wil zeggen dat we 4 trainingen hebben om te knallen en ons voor te bereiden op ADC uit Stein.

Supporters: bedankt voor de herrie op de tribune! En hopelijk tot in Stein.

logo