Hapse Boys laat supporters sidderen in kampioenswedstrijd

Wedstrijd van twee gezichten leidt tot een terecht Haps kampioenschap.
Op zondagmiddag 26 mei 2019 om 14.30 uur is het sportpark van Estria het toneel voor een heuse kampioenswedstrijd van het seizoen in de 4e klasse H tussen de nummer 1 Hapse Boys en nummer 2 Estria.
IMG 2020
Bij winst is de thuisploeg kampioen, bij een gelijkspel of winst zijn de gasten uit Haps de gelukkigen. Op deze mooie voetbalmiddag zijn dan ook honderden supporters afgekomen van beide teams. Gehuld in de clubkleuren met vuurwerk, gekleurde fakkels en vlaggen en toeters worden de beide teams aangemoedigd.


IMG 2006
De wedstrijd vangt aan met van beide zijden zenuwachtig voetbal. Passes komen niet aan en er is sprake van aan beide zijden veel balverlies. Het eerste gevaarlijke wapenfeit van Estria-kant is een diepe steekbal op de Estria-spits waarop de uitkomende keeper Dirk Thijssen attent reageert. Na 10 minuten kan de eerste mogelijkheid voor Hapse Boys worden opgetekend: Emiel Jans lepelt de bal net over de deklat boven de Estria-goallie.
De eerste helft kent een rommelig karakter waarbij Hapse Boys, profiterend van het windvoordeel, veel de lange bal hanteert op o.a. de hardwerkende Rens Thijssen en Joost v.d. Groes. Het is echter Estria dat een veldoverwicht op de mat legt en diverse keren gevaarlijk voor keeper Dirk Thijssen verschijnt die echter steeds de Estria-inzetten kan keren. Maar in de 24e minuut is het dan toch raak voor de gastheren. De warrig fluitende scheidsrechter kent Estria een vrije trap toe op 20 meter van het Hapse doel. Het harde schot door de Hapse muur is onhoudbaar voor Dirk Thijssen (1-0). En ook na dit openingsdoelpunt blijft de Hapse defensie kwetsbaar door enerzijds onnodig balverlies en anderzijds gevaarlijk zacht terugkoppen op de keeper. Laatste man Job Kemperman mag in zijn handjes klappen dat hij geen rode kaart in plaats van een gele ontvangt na het vasthouden van een doorgebroken Estria-spits! In de slotfase van de eerste helft is het dezelfde Job Kemperman die uit een Hapse hoekschop bijna raak kopt maar de bal scheert rakelings naast het Estria-doel.

De Hapse toeschouwers hebben er na het zien van de verrichtingen van hun team in deze eerste helft een hard hoofd in of deze achterstand nog omgezet kan worden. Toch blijven ze onverschrokken hun team aanmoedigen met de toeters en trommels. Een zucht van opluchting daalde neer op datzelfde nerveuze publiek toen uit een (slecht genomen) hoekschop vanaf links de bal bij de eerste paal met de hak beroerd wordt door de Hapse middenvelder Nicky v.d. Wijst (nr. 6, zie foto). De bal springt tegen de knie van een Estria-verdediger achter zijn eigen doelman: 1-1!
IMG 1999
Het belangrijke hakkie van Nicky!

Estria is hierdoor kennelijk duidelijk van slag want enkele minuten later heeft Joost v.d. Groes zijn “moment of fame” als hij op de rand van de zestien vrijstaand aangespeeld wordt, de bal voor zijn linkervoet kan leggen en snoeihard uit kan halen: 1-2. Een prachtig doelpunt zoals alleen Joost dat kan. Het lijkt of Estria gebroken is want van echte overtuigende tegenstand is geen sprake meer. De Hapse defensie staat nu als een huis en de duels worden nu steeds wel gewonnen in Haps voordeel. Het spelbeeld is dan ook volledig omgekeerd aan de eerste helft. En de kansen aan Hapse Boys-zijde stapelen zich. Met name de ingebrachte Wouter Peeters Weem voor de moegestreden Rens Thijssen heeft diverse malen de 1-3 op zijn schoen maar pech staat een doelpunt in de weg. En in de slotfase wordt Wouter duidelijk onreglementair in het strafschopgebied onderuit gehaald maar de dubieus leidende scheidsrechter ziet er geen overtreding in. Onbegrijpelijk. In de slotminuut krijgt Joost v.d. Groes een welverdiende publiekswissel dat door het Hapse publiek onder luid applaus werd gewaardeerd.
IMG 2010
De overtreding op Wouter!

Het mocht de Hapse pret echter niet drukken: na het laatste fluitsignaal zijn zij de terechte kampioen in de 4e klasse H. Proficiat!

Estria 1 – Hapse Boys 1 1-2

Doelpunten: Estria e.d. en Joost van de Groes

Dirk Thijssen, Daan Meijer, Stef Thijssen, Job Kemperman, Niek Maas, Emiel Jans, Joost v.d. Groes (Tim Janssen), Nicky v.d. Wijst, Brian Guntlisbergen (Lucas Meijer), Rens Thijssen (Wouter Peeters Weem), Tom Meijer

Mannen van de wedstrijd: Joost v.d. Groes, Dirk Thijssen, Brian Guntlisbergen

Amusementswaarde: 10 (uiteindelijk)

IMG 1993 vuurwerk

Het vuurwerk bij aanvang
IMG 2013 Ad
Ad op de schouders

IMG 2015 champagne
Champagne!
IMG 2024 medallies
De medallies worden voorbereid.
IMG 2007 erbij 1

Zij waren er bij....!

IMG 2008 erbij 2

Zij ook.....!

IMG 2009 erbij 3

En zij ook......!