Nieuwsbrief van de Laarakker Haps

Leden OSV bezoeken bedrijvenpark Laarakker
Op donderdag 20 juni ontvingen wij ruim 60 leden van de OSV (Ondernemers Sociëteit Voedingsindustrie) op Bedrijvenpark Laarakker. Na een boeiende presentatie over onze regio in food door Roel Schutten van AgriFood Capital NOB kregen de leden een indrukwekkend kijkje achter de schermen bij het grootste voedingsmiddelenbedrijf op ons bedrijvenpark Danone Nutricia. De netwerkdag werd afgesloten met een diner, klaargemaakt door de leerlingen van ROC de Leijgraaf.

Bouwactiviteiten Nuvita en van Elst bijna afgerond
De nieuwe fabriek van Nuvita BV uit Venraij is bijna klaar. Rond oktober opent dit bedrijf, dat gespecialiseerd is in tabletteren, capsuleren, coaten en verpakken van voedingssupplementen haar deuren op ons bedrijvenpark. Nuvita bouwt een eigentijdse productielocatie op een perceel van 1,3 hectare. Daarnaast heeft het bedrijf ook nog ruim een halve hectare aangekocht voor toekomstige groeiplannen. Naast de belangrijke afzetmarkt Nederland, gaan producten van Nuvita ook richting Europese landen als Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Noorwegen en Finland. Het is een echt familiebedrijf, opgericht door mensen met kennis en ervaring in de voedingsindustrie.

Ook het bedrijf van Van Elst nadert de afronding. Dit bedrijf zal rond september officieel haar deuren openen op Laarakker. Van Elst is momenteel gevestigd in Sint Agatha en verhuist met name vanwege de milieutechnische mogelijkheden en de ligging van ons bedrijvenpark naar Laarakker. Directeur Ronald van Elst: "Door de hogere milieucategorie (categorie 4) kan ik mijn bedrijfsactiviteiten verder gaan uitbreiden naar bijvoorbeeld het verwerken van bouw- en sloopafval." Ook is Van Elst enthousiast over de ligging van het bedrijventerrein. "We hebben onze klantenkring van Nijmegen tot Venray dus op Laarakker zitten we mooi centraal in onze regio. Door de directe ligging aan de A73 is de bereikbaarheid daarnaast erg goed."

Damen gestart met bouw
G.W. Damen International trucks is gestart met bouwen. Het bedrijf, dat oorspronkelijk uit Wijchen komt en gespecialiseerd is in de in- en verkoop van gebruikte trucks en trailers, was al eerder gestart op Laarakker vanuit een tijdelijk onderkomen. Inmiddels zijn de grondwerkzaamheden, op het perceel aan de Oeffeltseweg, bijna afgerond en zien we binnenkort ook hier een splinternieuw bedrijf verrijzen.

Aanleg fietspad en inrichting bedrijvenpark
De inrichting van het bedrijvenpark loopt in gelijke tred met de uitgifte. Dit najaar worden de geplande groenvoorzieningen op het park uitgevoerd in het noordelijk deel. Het gaat om hagen en een bomenstructuur. Ook de lichtmasten worden geplaatst.
Verder komt er in het zuidelijk deel een nieuw fietspad te liggen dat langs de Randweg loopt en vervolgens naar het zuiden aansluit op de Bengels. Dit fietspad is bedoeld om fietsverkeer vanaf Boxmeer Rijkevoort naar Cuijk te faciliteren.

logo