NK maisstengelhangen prooi voor De Verzameling uit Haps

Muziek in de Mais bestand tegen een regenbuitje.
Op zaterdagavond 17 augustus 2019 was het weer zover: het unieke evenement “Muziek in de Mais”, vond weer plaats, midden in het maisveld bij sportpark De Berkte van Hapse Boys.
IMG 2218

De organisatie is in handen van Kiwanis Land van Cuijk. Deze organisatie is onderdeel van een wereldwijde organisatie van vrijwilligers, verenigd in serviceclubs, die zich inzetten voor de medemens en derhalve ook voor het verenigingsleven. In het Land van Cuijk organiseert de Kiwanisclub o.a. het Muziek in de Maïsfestijn in Haps: een muziekfestival in een maïsveld. Om verenigingen te steunen die een belangrijke bijdrage hebben in de Land van Cuijkse gemeenschap organiseert de Kiwanis-club al enkele jaren een ludieke actie: het mais-stengelhangen! Wie het langst hangt: wint!

De ingrediënten zijn inmiddels bekend bij een grote schare aanhangers: een live-band, een DJ en een hapje en een drankje binnen handbereik en als top of the bill: een heus Nederlands Kampioenschap Maïsstengelhangen. Dit jaar met 16 deelnemende teams uit het Land van Cuijk. Na de voorrondes waarin werd bepaald welk team de meeste punten heeft verzameld volgden de finale-rondes en werd er gestreden om de hoogste, door Kiwanis beschikbaar gestelde, geldprijzen.
IMG 2217

Maar voordat de finales konden starten moest er eerst een kleine pauze worden ingelast vanwege een fris zomerbuitje. Gelukkig kon iedereen zich een droog plekje veroveren op het verder onoverdekte feestterrein.
IMG 2266

Zo ook in de tent waar de broodjes knak en frikadel werden verkocht. De uitgekookte uitbater riep wel: schuilen mag maar “consumptie verplicht!”
IMG 2269

Na het buitje bleef het verder de hele avond verder droog en konden de finales worden afgewerkt. De uiteindelijke winnaar, paarden- en ponyvereniging De Verzameling uit Haps werd de winnaar van de hoofdprijs: 1.000 EURO!
IMG 2246

IMG 2240

IMG 2260

IMG 2261

IMG 2272

IMG 2288

De avond werd vervolgd met het optreden van de live-band NOAH en DJ Marvin. De organisatie van de Kiwanis kan terugkijken op een wederom geslaagd evenement.