HaVoC Dames 1 geeft overtuigend visitekaartje af!

Hapse volleyballiefhebbers genieten in sfeervolle sporthal De Stappert!
HaVoc Dames 1 speelt op zaterdagavond 12 oktober 2019 haar tweede thuiswedstrijd van het seizoen in sporthal De Stappert in Haps. Deze wedstrijd kan in het Hapse natuurlijk niet ongemerkt voorbij gaan. Het is de derby tegen het (in de media) sterker geachte Activia uit Sint Anthonis.
HaVoc dames 1 191012 nummer 1


Het team uit Sint Anthonis wil naar de topdivisie toe en zal een team als HaVoc uit Haps, dat vorig seizoen is gepromoveerd naar deze klasse, natuurlijk willen overmeesteren. HaVoc daarentegen heeft als doelstelling in eerste instantie handhaving in deze nieuwe klasse. Het Hapse team onder leiding van Bjorn Lommen en Brenda Losekroot is de afgelopen periode gegroeid en heeft veel ervaring opgedaan door diverse zware oefenwedstrijden af te werken. Verder heeft het team, door het vertrek van Cassie v.d. Wijst, een waardig opvolgster gevonden als spelverdeelster in de persoon van Maureen Pennings. Maureen kwijt haar taak meer dan voortreffelijk in het voor haar nieuwe team.

De supporters van beide teams hebben de nodige trommels meegebracht om qua volume de meeste aanmoedigingsherrie te kunnen voortbrengen op de tribune. Het zorgt voor een geweldig leuke en sportieve derbystemming.
De eerste set gaat bijzonder gelijkwaardig tegen elkaar op en kent bijzonder mooie spelmomenten aan beide zijden. Het geluk is aan de zijde van HaVoc en ze weten de eerste set dan ook fortuinlijk te winnen met 26-24.
De tweede set gaat na een voorsprong van 18-10 toch nog relatief nipt naar alweer HaVoc: 25-20. Deze overwinning wordt dan ook terecht met veel enthousiasme gevierd, op het veld als ook op de tribune.
Maar de meest cruciale set is de derde: na een flinke achterstand van 12-18 weten de Hapse dames zich terug te knokken naar 22-22. Het wordt 27-27! Groot is de vreugde bij de 29-27 overwinning! Hiermee is meteen het karakter van dit team van Havoc Dames 1 bewezen: nooit opgeven en knokken tot het laatste punt. De steun van het Hapse publiek op de tribune wordt dan ook bijzonder gewaardeerd en dankbaar in ontvangst genomen!
De tegenstand is gebroken bij Activia en ook de 4e set eindigt in een (relatief simpele) overwinning (25-13)!
De reacties van de teamspeelsters na afloop zijn natuurlijk vreugdevol maar ook realistisch: “Okee, deze punten hebben we. Maar er is nog een lange maar mooie uitdagende weg te gaan!

logo