Hapse Boys verzuimt Blauw Wit over de knie te leggen!

Horror-scenario voor Hapse supportersschare!
Op een prachtige zonnige zondagmiddag 10 november 2019 staat op sportpark De Berkte de thuiswedstrijd van Hapse Boys tegen het Nijmeegse Blauw Wit op het programma. Blauw Wit is de koploper in haar klasse en het Groen-Zwarte thuisteam is er natuurlijk alles aan gelegen om hier een goed resultaat tegenover neer te zetten.
IMG 2372


De Groen-Zwarte thuisformatie, onder leiding van trainer Michel Kuijpers, start voortvarend en heeft in de eerste helft de beste mogelijkheden om tot scoren te komen. Hapse Boys heeft een duidelijk veldoverwicht en dringt de defensie van Blauw Wit steeds ver terug in haar eigen strafschopgebied. Met name de uitstekend spelende Jaap Willems dwingt de Blauw Wit-goallie tot enkele miraculeuze reddingsacties. Hier tegenover kan de Blauw Wit-voorhoede slechts enkele speldenprikjes uitdelen die Hapse Boys-keeper Dirk Thijssen relatief gemakkelijk kan pareren. In lijn van het vertoonde spelbeeld komt Hapse Boys dan ook verdiend op voorsprong: uit een prima dieptepass van Wouter Peeters Weem kan Tom Meijer de Blauw Wit goallie verrassen en de 1-0 aan laten tekenen. In de slotfase van de eerste helft kan aan beide zijden nog een grote mogelijkheid worden opgetekend: een foutieve ingreep van verdediger Stef Thijssen leidt bijna de gelijkmaker in voor Blauw Wit maar keeper Dirk Thijssen kan knap reddend ingrijpen. Aan de andere kant heeft zijn broer Rens Thijssen teveel tijd nodig in de voorhoede om een uitgelezen mogelijkheid te verzilveren. Zijn schot op doel wordt op het laatste moment geblokt door een Blauw Wit-verdediger.
Het is al snel duidelijk dat Blauw Wit in de tweede helft heeft gekozen voor een fel offensief op het Hapse Boys doel. De Hapse verdediging staat echter stevig en ook keeper Dirk Thijssen reageert prima op enkele gevaarlijke schoten op doel. De Nijmeegse dadendrang betekent echter ook meer mogelijkheden in de ontstane ruimte voor de voorhoede van Hapse Boys. En deze weet deze ontstane ruimte in de 50e minuut optimaal te benutten: op een werkelijk perfecte pass van Wouter Peeters Weem vanaf links op de goed doorgelopen spits Jaap Willems kan de laatste simpel binnentikken achter de kansloze Blauw Wit—keeper (2-0).
Blauw Wit blijft aandringen en bouwt een steeds sterker veldoverwicht op. Te snel moet dan ook de thuisploeg de aansluitingstreffer van Blauw Wit toestaan: uit een hoekschop vanaf links wordt de afvallende bal volley genomen door een Blauw Wit aanvaller met een schot onder de lat, onhoudbaar voor de Hapse goallie: 2-1. Een mooi doelpunt!
Verreweg de meeste aanvallende acties van de Nijmeegse formatie kan de Hapse verdediging prima pareren maar het komt zelf niet meer tot aanvallen toe. Als dan ook nog verdedigend wordt gewisseld door een voorhoedespeler te wisselen voor een verdedigende middenvelder wordt de druk alleen maar verder opgevoerd op de Hapse defensie. De gelijkmaker is in de slotfase dan ook een logisch gevolg: 2-2.
IMG 2378
Maar in de laatste minuten van deze wedstrijd, iedereen had zich eigenlijk al verzoend met een gelijkspel, ontstaat nog een bizarre apotheose: Tom Meijer haalt bij een verdedigende sliding een tegenstander onderuit op de rand van de zestien, wat hem op een rode kaart komt te staan! Uit deze laatste mogelijkheid voor de gasten uit Nijmegen ontstaat voor het doel van Dirk Thijssen een scrimmage om de bal waarbij de bal ongelukkig in het eigen doel wordt gewerkt: 2-3! De vreugde is groot bij Blauw Wit en is de verslagenheid groot bij Hapse Boys!
Resumerend kan gesteld worden dat Hapse Boys zeker goed mee kan in deze derde klasse echter het dient nog veel ervaring op te doen in het goochemer/volwassener spelen en het slimmer over de streep trekken van een voorsprong.

Hapse Boys – Blauw Wit 2 – 3

Doelpunten: Tom Meijer en Jaap Willems

Mannen van de wedstrijd: Dirk Thijssen, Wouter Peeters Weem, Brian Guntlisbergen, Jaap Willems

Amusementswaarde: 7,5

logo