HaVoC dames 1 gaat met glimlach winterstop in!

Hapse “runner up” herovert 2e plaats in 1e divisie B.
Op zaterdagavond 7 december 2019 staat de laatste wedstrijd voor de winterstop op het programma voor de Hapse volleybaldames: de uitwedstrijd tegen Stravoc Dames 1 uit het Limburgse Stramproy. Ook deze wedstrijd kan het Hapse team bogen op een trouwe supportersschare die naar Limburg is afgereisd om de verrichtingen van hun favoriete team te aanschouwen, aan te moedigen en te ondersteunen vanaf de tribunes in de weliswaar moderne en toch knusse sporthal met een houten speelveldondergrond.

Er ontwikkelt zich een mooie gelijkopgaande wedstrijd in de eerste set met weliswaar steeds een kleine voorsprong voor de gasten uit Haps. Deze voorsprong weet het Hapse team te consolideren tot het einde en de eerste set kan dan ook winnend worden afgesloten met een 21-25.
Een vergelijkbare tweede set met dito prachtige spelmomenten en lange rally’s waarbij beide teams het beste van elkaars kwaliteiten vergen en eisen. En opnieuw kunnen de gasten uit Haps zich uiteindelijk verheugen op de setwinst (20-25).
De derde setwinst gaat terecht naar het team van Stravoc dat haar aanvallende acties opvallend vaak in winst weet om te zetten (25-19). Hiertegenover lijkt het dat de Hapse dames deze set te vaak de verkeerde keuzes maken in hun aanvallende acties.
De spanning is dus helemaal terug in de vierde set. Lang gaat het helemaal gelijk op tussen deze twee aan elkaar gewaagde teams. Maar als Havoc Dames 1 eenmaal de 20-score met een voorsprong is gepasseerd hebben ze geen compassie meer voor hun tegenstanders en smashen de set overtuigend binnen (19-25).
Hiermee sluit het Hapse team het volleybaljaar 2019 dus vreugdevol af met een tweede positie op de ranglijst van de 1e divisie B. Er is natuurlijk nog een lange weg te gaan tot einde seizoen maar de glimlach op de gezichten van de speelsters spreekt boekdelen!
Volgende afspraak: 11 januari 2020 uit naar Velden.

logo