Witte uit-shirts brengen Hapse Boys geen geluk.

Germania neemt cadeaus Hapse Boys graag in ontvangst.
Wedstrijd heeft geen winnaar verdiend.
Op zondagmiddag 26 januari 2020 gaat Hapse Boys 1 op bezoek bij het Groesbeekse Germania. Alle ingrediënten zijn aanwezig om er een leuke voetbalwedstrijd van te maken: een prima bespeelbaar veld, nagenoeg geen zuchtje wind en een zonnetje dat hoog aan de hemel staat. Wellicht mede daarom heeft deze wedstrijd relatief veel Hapse supporters op de been gebracht om naar Groesbeek af te reizen.
IMG 2481

De wedstrijd is nog geen 10minuten aan de gang of de gastheren krijgen hun eerste kadootje in de schoot geworpen. Na een foutieve pass op het middenveld kan de rechterspits van Germania snel in stelling worden gebracht en diens voorzet wordt simpel ingetikt door de Germania-spits. (1-0). Maar enkele minuten later heeft Tom Meijer de uitgelezen kans de stand weer gelijk te trekken maar zijn te simpele inzet wordt door de Germania-goallie met zijn rechterschoen onschadelijk gemaakt. Even later een prima scoringsmogelijkheid van Rens Thijssen, Rens schiet hard op doel, maar de bal caramboleert via een teamgenoot tot naast het Germania-doel.
In de 25e minuut wordt een te korte terugspeelbal door Sjuul Roelofs op keeper Dirk Thijssen simpel onderschept door de alerte Germania-aanvaller, hij omspeelt Dirk en scoort simpel de 2-0. Hapse Boys heeft een optisch veldoverwicht zonder echt gevaar te kunnen stichten in de vijandelijke zestien. Na 40 minuten is er eindelijk een goede Hapse kans maar het schot van dichtbij wordt andermaal door de Germania –doelman via de linkervoet tot hoekschop gewerkt.
IMG 2484
In de laatste minuut wederom een 100-procent kans: uit de rebound van een vrije trap van Hapse Boys stompt de Germania-keeper de bal terug het veld in alwaar de Hapse spits de bal voor een leeg doel jammerlijk over de deklat kopt.
Ook in de tweede helft heeft Hapse Boys een optisch overwicht zonder echter voor gevaar te kunnen zorgen voor het doel van de tegenstander. Het begint steeds meer op te vallen hoeveel simpele passes er niet of verkeerd aankomen. Er wordt te gehaast en onnauwkeurig gespeeld. Voor de toeschouwer is er dan ook helaas niet veel te genieten. Germania kan af en toe gevaarlijk counteren maar verder dan een knap, door keeper Dirk Thijssen gestopt, schot vanaf de zestien komen de gasten niet. Na 30 minuten in de tweede helft een serieuze scoringspoging maar de bal vliegt 2 meter over het Groesbeekse doel. Maar even later brengt Rens Thijssen de spanning enigszins terug door uit een voorzet van Wouter Peeters Weem de afvallende bal in de rechterbenedenhoek te knallen (2-1). Gemania is duidelijk nerveus geworden en de Boys beginnen met een slotoffensief maar potten kan het niet meer breken. Zo eindigt een tegenvallend duel met een onnodige nederlaag voor de Groen Zwarten.

Germania 1 – Hapse Boys 1 2-1

Doelpunt: Rens Thijssen

Mannen van de wedstrijd: Stef Thijssen, Dirk Thijssen

Amusementswaarde: 5-

logo