Zoi kunne.... (2)

Tijd kopen…
We leven momenteel in wel heel uitzonderlijke tijden door dat corona-virus! En dat terwijl iedereen er nou net zo’n zin in had om van TwintigTwintig een echt mooi jaar te gaan maken.

Want wat stonden er toch prachtige dingen in dit nieuwe jaar op ons te wachten, alleen al in Haps! We Want You, het culinaire Fruhschoppen van de Rozenbottels, de eerste Kelszitting van de Zelfkant, waar heel mannelijk Hops al een kaartje voor had gekocht, het Nabuurs Open tennistoernooi, het Danstoernooi van de Zelfkanthennekes, de clubkampioenschappen van onze Judovereniging en niet te vergeten de Gildedagen van de Hopse Gild.

En nu maar hopen dat het hierbij zal blijven, want er staan nog veel meer evenementen op de rol in ons kleine durpke. In juni het Openlucht spektakel Eldorado op Zorgboerderij De Cinquant, het jaarlijkse tuinfeest van de Zelfkant met de Dirty Daddies, de Land van Cuijkse Paardedagen, de volley- en voetbalcompetities krijgen wel een heel abrupt slot op deze manier. Enfin: ga zo maar door!

En dan op landelijk en wereldniveau natuurlijk! De viering 75 jaar Bevrijding, de (inter-)nationale voetbalcompetities, Tour de France, Max in de Formule 1, de Olympische Spelen…..! Om nog maar niet te spreken over de negatieve wereldwijde economische gevolgen! Want die zijn reeds en worden nog gigantischer!

De maatregelen die er hier en in de rest van de wereld genomen worden zijn er allemaal op gericht de aangerichte schade van het virus zoveel mogelijk te beperken en om op die manier tijd te kopen ten behoeve van de medische wetenschap om tot oplossingen te komen.

Want laten we de hoop niet laten varen en er op vertrouwen dat we spoedig van dat vreselijke virus af zullen komen. Dat vertrouwen moet er zijn in en voor de medische wereld.

Waar is die nieuwe Albert Einstein, die nieuwe Nobelprijswinnaar (m/v), die nieuwe Superman/vrouw die de wereld zal gaan redden? Wie het doet maakt niet uit, maar kom wel een beetje snel!

Een ding is zeker: niemand maar dan ook niemand zal het jaar 2020 nog ooit gaan vergeten!

logo