Vanaf 23 oktober 2023 wordt er gewerkt in het centrum van Haps. Wat gaat er gebeuren? Een deel van het riool wordt vervangen. Ook leggen we een regenwaterriool aan en richten we de weg anders in. Daarnaast vervangen en passen we kabels en leidingen aan. In deze brief leest u meer over wat komen gaat.
Regenwaterriool
Wat is een regenwaterriool? Via het riool stroomt regenwater en vies water naar de rioolwaterzuiveringsinstallatie. Dat vieze water komt van de wasmachine, het toilet en de vaatwasmachine. Tegenwoordig leggen we vaak regenwaterriolen aan. Dat gebeurt dan apart van het riool met het vieze water. Een regenwaterriool vangt het water op dat valt op daken, straten en pleinen. Dit regenwater stroomt niet naar de rioolwaterzuiveringsinstallatie. Via het regenwaterriool stroomt het naar beken en sloten in de buurt, want regenwater hoeven we niet schoon te maken.
Start en fasering werkzaamheden
Aannemersbedrijf Infrascoop voert het werk uit. Zij starten op 23 oktober 2023. Er komen twee omleidingen voor het verkeer. Een hoofdomleiding via de rondweg en een lokale omleiding via de Zoetendaalstraat en de Wildsestraat. Ook de buslijn gaat van deze route gebruik maken. Bij de kruising Beerseweg en bij de kruising met de Straatkantseweg komen tijdelijk bushaltes. Het werk wordt in verschillende delen (fasen) uitgevoerd. Zie hiervoor de faseringstekening onderaan in deze brief. Infrascoop organiseert ook nog een inloopavond, tijdens deze avond geven zij u meer uitleg over het werk.
Aannemer stelt zich voor
Infrascoop is een aannemer uit Cuijk, met veel kennis over grond-, weg- en waterbouw. Infrascoop stelt voor het project in Haps een omgevingsmanager aan, dit is Thamar Akkermans. Tijdens de inloopavond op 12 oktober 2023 stelt zij zich graag aan u voor. Haar contactgegevens vindt u verderop in deze brief.
Grote klus
We werken aan het riool, aan kabels en leidingen en we richten de weg anders in. Dat vraagt om goed overleg tussen alle partijen. Het is een grote klus waarbij onverwachte dingen kunnen gebeuren. Bijvoorbeeld een periode met heel slecht weer of een archeologische vondst. De weg kan dan langer openliggen dan gepland. Hinder is niet altijd te voorkomen. We doen er alles aan om dit tot een minimum te beperken. Toch vragen wij uw begrip voor mogelijke overlast.
Op de hoogte blijven
Op 12 oktober 2023 aanstaande wordt tussen 18.00 – 20.00 uur in Sporthal De Stappert aan de Beerseweg 2 in Haps een inloopavond georganiseerd. Hierbij kunt u de tekeningen (fasering en het toekomstige werk) bekijken, vragen stellen en uw contactgegevens achterlaten. Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden houdt Infrascoop u als vanzelfsprekend ook op de hoogte over actuele zaken.
Toezicht, contact en wat te doen bij calamiteiten
• Voor de start van iedere nieuwe fase van het werk, krijgt u bericht van Infrascoop via de Whatsapp-groep, hiervoor kunt u zich tijdens de inloopavond aanmelden. Ook na deze inloopavond kunt u zich nog aanmelden via een QR-code die u kunt vinden op de bouwborden.
- Nord Goossens is uitvoerder op dit project. Hij begeleidt buiten het dagelijks werk. Nord is bereikbaar via de omgevingstelefoon 06-27903136 of via de mail haps@infrascoop.nl. Ook is hij dagelijks buiten op het werk te vinden.
• Thamar Akkermans is omgevingsmanager op dit project, zij is bereikbaar via de omgevingstelefoon 06-27903136 of via de mail naar haps@infrascoop.nl.
• Naast de aannemer is er ook een gemeentelijk toezichthouder die het werk begeleidt. Heeft u een vraag of opmerking over de uitvoering? Neem dan contact op met Lex Stevens, tel. 0485 – 396600.
• Ziet u in het weekend of op werkdagen buiten kantooruren een gevaarlijke of hinderlijke situatie? Bel dan naar het gemeentelijk calamiteitennummer 0485- 854100.
Tips
We proberen overlast te voorkomen. Toch een paar tips vooraf:
• Parkeer uw auto buiten het werkgebied. We informeren u nog over de mogelijkheden.
• Zorg dat uw huisnummer op uw vuilcontainer staat.
• Gaat u tijdens het werk verbouwen of verhuizen? Moet uw woning tijdelijk bereikbaar zijn voor bijvoorbeeld een auto? Meld dit dan op tijd aan de toezichthouder of bij de uitvoerder van Infrascoop.
• Bent u of is een van uw huisgenoten minder mobiel, dan horen wij dat graag van u. Wij zoeken dan samen met u naar een oplossing voor de bereikbaarheid van uw woning tijdens het werk.
• Ontstaat er door het werk schade aan uw woning? Meld dit dan direct aan de toezichthouder.
Heeft u nog vragen?
Bezoek de inloopavond, of neem contact op met Infrascoop of de gemeente via bovenstaande contactgegevens. Als u mailt, zet dan bij het onderwerp in de mail het kenmerk C2020-006 centrumplan Haps.
Gemeente Land van Cuijk i.s.m. Infrascoop